Що таке Спіруліна?

Що ж таке спіруліна? В чому її користь?
Ми ретельно “під мікроскопом” розібрали склад, харчову цінність та властивості даного продукту.


На сьогоднішній час в світі стрімко відбувається перехід людей до здорового способу життя. Спортзали, кабінети косметологів та дієтологів, лавки здорового харчування переповнені. «Ми те, що ми їмо» чув кожен з нас і, насправді, ми будуємо власне тіло своїм раціоном. Тому людство знаходить найкорисніші продукти по всій планеті, що сформувало нову категорію – суперпродукти (superfoods). Про топ-5 суперпродуктів читайте в статті. В світовому рейтингу серед цих продуктів перше місце займає Спіруліна. 

здоровий спосіб життя

Простими словами, Спіруліна – це озерна одноклітинна синьо-зелена водорість Spirulina platensis, яка отримала свою назву через спіралевидну форму клітин. З’явилася 3,5 млрд років тому та являється однією з найдавніших форм життя на нашій планеті.

Спіруліна – унікальний продукт. По праву названий королівським суперфудом, адже такого поєднання поживних речовин в природі не зустрічається. Вона використовується як харчова  дієтична добавка, а також як повноцінний натуральний продукт харчування для здорового та активного життя.

склад спіруліни

Що саме містить Спіруліна на 100 грам продукту:

  1. Повний амінокислотний склад, включаючи всі незамінні АК, які нам необхідні для побудови білку, гормонів, травних ферментів та як нейромедіатори

    Серин – 3,5 гр; Пролін – 1,0 гр; Гістидин – 2,9 гр; Ізолейцин – 1,4 гр; Лейцин – 3,7 гр; Валін – 4,0 гр; Лізин – 2,7 гр; Метіонін – 3,2 гр; Фенілаланін – 3,2 гр; Треонін – 0,9 гр; Триптофан – 3,0 гр; Аланін – 4,7 гр; Аргінін – 4,3 гр; Аспарагінова кислота – 6,1 гр; Цистин – 0,6 гр; Глютамін – 9,1 гр; Гліцин – 3,2 гр; Тирозин – 5,4 гр.
  • Велика кількість вітамінів, що є складовою кофакторів – складних ферментів, тому визначають майже усі процеси обміну речовин, беруть участь у процесах фоторецепції, зсідання крові, всмоктування кальцію, підвищення імунної опірності: 

    бета-каротин – 170 мг; В1 – 2,8 мг; В2 – 3,44 мг; В3 – 11,2 мг; В5 – 80,0 мкг; В6 – 0,64 мг; В8 – 48,0 мг; В9 – 8 мкг; В12 – 40 мкг; вітамін С – 0,5 мг; Е – 5,36 мг; Н – 4 мкг.
  • Найнеобхідніші макро- та мікроелементи які входять до складу біологічно активних речовин, таких як вітаміни, ферменти, гормони, дихальні пігменти

    Кальцій – 560, 0 мг; Залізо – 80,0 мг; Магній – 320,0 мг; Цинк – 2,4 мг; Калій – 1,12 мг; Мідь – 1,0 мг; Фосфор- 640,0 мг; Бор – 300,0 мг; Кремній – 3,1 мг; Марганець – 4,0 мг; Хром – 0,2 мг; Селен – 8,0 мкг; Йод – 9,0 мкг; Натрій – 720,0 мг.
  • Жирні кислоти які необхідні для нормального розвитку і роботи нервової системи, кісткового скелету, як протизапальний засіб, для стабільної гемодинаміки: 

    Омега-3, Омега-6 – 1, 08 гр.
  • Пігменти, що зміцнюють і захищають клітини від шкідливої дії канцерогенів на рівні ДНК, сприяють підвищенню рівня гемоглобіну, згортанню крові, захищають клітини від окислювальних реакцій: 

    Хлорофіл – 800,0 мг; Каротиноїди – 296,0 мг.
  • Фітонутрієнти – речовини, які зміцнюють імунітет, мають виражений протипухлинний ефект, покращують роботу всіх без виключень органів: 

    Фікоціанін – 11,2 г
  • Нуклеїнові кислоти – молекули, що беруть участь в утворенні ДНК – 640,0 мг та РНК – 2,24 г

Це далеко не повний список поживних речовин, їх кількість складає близько 2000 одиниць.

що таке спіруліна

Харчова та енергетична цінність Спіруліни на 100 грам продукту:

  • 350,00 кКал
  • Білки – 68,06 грам
  • Жири – 5,17 грам
  • Вуглеводи – 17,80 грам

Феноменальна харчова цінність спіруліни:

  • В 100 грамах – білка стільки як у 300 г телятини;
  • В 10 грамах – вітамінів як у 1 кг овочів;
  • В 34 рази більше заліза ніж у шпинаті; 
  • В 25 разів більше бета-каротину ніж в моркві;
  • Антиоксидантів у 3 рази більше ніж у чорниці;
  • Віт Е у 3 рази більше ніж у пшениці;
  • Містить більше Омега-6 ніж Омега-3.

Найбільш цінна властивість Спіруліни полягає в тому, що вона налагоджує обмін речовин. А обмін речовин – основа нормальної роботи всіх тканин, рідин та органів. Все це  відповідає за молодість та резервні запаси організму. Багато спортсменів та зірок світового рівня, лікарів, дієтологів та просто людей, що турбуються за власне здоров’я, активно використовують Спіруліну у власному раціоні. Відкрийте і для себе цей унікальний продукт.

Ми рекомендуємо лише те, що перевірили особисто. Спіруліна з високогірного озера Ченхай (а таких залишилось лише 2 в цілому світі) якісно відрізняється від штучно вирощеної і Ви самі розумієте чому. Створена самою природою, вона максимально багата поживними речовинами, а отже і несе більше користі для організму. Замовити чи проконсультуватись можна на офіційному сайті.

спіруліна для сім'ї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *