В 1974 році Всесвітня Організація Здоров’я визнала Спіруліну найбільш поживним продуктом харчування на планеті, а ООН під час Всесвітньої Харчової Конференції назвала цей продукт «їжею майбутнього». Ми з Вами вже живемо в цьому майбутньому! Наша команда зібрала для Вас найцікавіші факти про Спіруліну:
Факт №1. Вік
Неймовірно, але мікроводорість Spirulina Platensis справжній “динозавр”, бо живе на Землі 3,5 млрд років і «знає» про нашу планету майже все.

Факт №2. Космос
Спіруліну включили в раціон космонавтів. NASA оголосили даний суперфуд найціннішим продуктом планети.
Факт №3. Спортсмени
Багато спортсменів світового рівня вживають Спіруліну для підвищення своїх показників. Наприклад, веган та спортсменка Дана Гловака поставила світовий рекорд по планці – понад 4 години! Після чого вона сказала: «Спіруліна у мене в крові!»

Факт №4. Зірки
Одна з найвідоміших історій успіху Cпіруліни в схудненні – це історія Опри Вінфрі, яка публічно втратила понад 40 кг і одним з головних факторів називає саме спіруліну, яку вживає щодня. Як повідомляє Daily Mail, Кейт Міддлтон – герцогиня Кембриджська – використовує Спіруліну як частину режиму здоров’я та дієти. Міранда Керр, одна з найвідоміших моделей Victoria’s Secret, регулярно вживає спіруліну в смузі.

Факт №5. Бактерія
Спіруліна не рослина, це бактерія! Всі її компоненти легко та швидко засвоюються, оскільки оболонка клітини миттєво руйнується після контакту з водою та травними ферментами і всі поживні речовини попадають в кровотік. Тому не турбуйтесь про засвоєння.
Факт №6. Засвоюваність
Унікальний коефіцієнт засвоєння – вище 90% (наприклад, білок соєвих бобів – лише на 40%, засвоєння заліза телятини – 15-21 %). На відміну від іншої багатої білками їжі, амінокислоти Спіруліни знаходяться в незв’язаному стані, так що при її прийомі вони відразу засвоюються без тривалого процесу травлення.

Факт №7. Склад
Містить в концентрованому вигляді абсолютно всі речовини необхідні людині для нормальної життєдіяльності (понад 2000 компонентів). Деякі – особливі, бо не зустрічаються більше ні в одному продукті природного походження: біопротектори, біокоректори та біостимулятори системної дії, що забезпечують надійне усунення понад 300 (!) «поломок» в організмі.
Факт №8. Проти хвороб
Вчені важають, що Спіруліна – це потужний високоефективний засіб з яскраво вираженими імуномоделюючими, протипухлинними, антивірусними, антибактеріальними, фунгіцидними властивостями та благотворним лікувальним ефектом.

Факт №9. Мікрофлора
Відновлює та живить мікрофлору кишечника людини та у 327 % збільшує об’єми корисної флори при її щоденному вживанні, що особливо актуально при дисбактеріозах.
Факт №9. Поживна цінність
Рекордсмен по кількості та концентрації ряду поживних речовин
- В 100 грам Спіруліни білка стільки, як у 300 грам телятини;
- В 10 грамах Спіруліни вітамінів, як у 1 кг овочів;
- В 12 разів більше заліза, ніж у шпинаті;
- В 156 разів більше бета-каротину, ніж в моркві;
- Антиоксидантів у 3 рази більше, ніж у чорниці;
- Вітаміну Е в 3 рази більше, ніж у пшениці;
- Містить більше Омега-6 ніж Омега-3, який рахується ціннішим.

Факт №11. Регенерація
Містить гамма-лінолеву кислоту, яка входить до складу материнського молока. Її ефект полягає у відновленні всіх клітин організму, особливо нервової системи.
Факт №12. Проти раку
Тільки в Спіруліні присутній цілющий фітонутрієнт – Фікоціанін! Він пригальмовує або взагалі зупиняє розвиток ракових клітин, а також має виражений імуномоделюючий ефект.

Факт №13. Комплесний вплив
Цей харчовий продукт відповідає сучасному холістичному напрямку в медицині: Спіруліна діє не на один конкретний орган, а на весь організм в цілому, спонукаючи його реалізовувати свої необмежені можливості.
Факт №14. У виробництві
Використовують у виробництві медичного текстилю – бинти, марля, маски, аплікації, пластирі просочені попередньо сріблом, цинком, міддю.
Факт №15. В кулінарії
Спіруліна використовується як «поживний» харчовий барвник. Додайте її до будь якої страви і переконайтесь в цьому самі!

Ми сподіваємось, що вищевказані факти про чудо-продукт Спіруліну не залишили Вас байдужими як колись і нас. Це ще один вагомий крок на шляху оздоровлення. Кожен день ми маємо можливість дати нашому тілу щось корисне та поживне, а воно швидко віддячить чудовим самопочуттям, енергійністю та молодістю. Спробуйте і на власному досвіді переконайтесь в цьому.